به گزارش شمس فارس، صمد پناهیان افزود: مطالعات و بررسیهای انجامشده توسط این سازمان طی چند سال گذشته نشان میدهد که ترکیب پسماندهای شهری در فصول مختلف سال متغیر بوده و در آخرین آنالیز انجامشده، 30.94درصد پسماند شهری شیراز را پسماند خشک تشکیل میدهد که از این میزان، نزدیک به 14.45 درصد آن مربوط به پلاستیکهاست.
پناهیان با اشاره به نوع و ترکیب این پسماندها بیان کرد: «در بین انواع پسماندهای پلاستیکی، کیسههای نایلونی و نایلکس (LDPE) با 11.22 درصد، بیشترین سهم را دارند و پس از آن بطریهای PET، ظروف لبنی، نایلون بستهبندی و سایر پلاستیکهای مصرفی قرار دارند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند همچنین گفت: آنالیزهای فیزیکی نشان می دهد که در شهر شیراز هر شهروند بطور میانگین روزانه حدود 68 گرم نایلون و 88 گرم پلاستیک کلی تولید میکند. این آمار نگرانکننده است و باید با سیاستگذاری صحیح و فرهنگسازی، مسیر تولید و بازیافت این پسماندها را اصلاح کنیم.
وی درباره مزایای بازیافت پلاستیک اظهار نمود : بازیافت پسماندهای پلاستیکی میتواند تا ۸۵ درصد در کاهش مصرف انرژی، ۷۸ درصد در کاهش آلودگی آب و ۶۷ درصد در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد. این فرآیند نه تنها برای محیطزیست، بلکه برای اقتصاد شهری نیز منافعی از جمله ایجاد اشتغال و توسعه صنایع وابسته به همراه دارد.
او در پایان تأکید کرد: با توجه به نرخ بالای تولید پسماندهای پلاستیکی، نیازمند اجرای برنامههایی همچون تفکیک از مبدأ، حمایت از صنایع بازیافتی، فرهنگسازی عمومی و ارائه مشوق برای فعالان این حوزه هستیم تا بتوانیم گامی مؤثر در راستای حفظ محیطزیست و کاهش آلودگیها برداریم.